Schaakopgave 74: je ziet het of je ziet het niet

Wat is de beste zet voor wit? Oplossing…

Over Michel Hoetmer

Michel schaakt al sinds begin jaren '70. Hij speelde bij schaakclub Utrecht (2e klasse KNSB) en hij was ook redacteur van het clubblad. Tegenwoordig is hij lid van sv Zukertort in Amstelveen. In het dagelijks leven is hij verkooptrainer en publiceerde diverse boeken en artikelen over verkopen en marketing. Sinds kort mag hij zichzelf ook gediplomeerd schaaktrainer (2) noemen.

1 Reactie

  1. Avatar
    Wim Weehuizen 19 mei 2022

    Ik heb een aantal jaren dit soort stellingen op een website bekeken. Vaak had ik de oplossing vrij snel, maar soms viel de winnende zet buiten mijn denkraam. Dan probeerde ik zo’n beetje alle mogelijke zetten uit en kreeg uiteindelijk wel het bericht dat ik de goede beginzet gevonden had. Bij deze opgave zag ik het overigens meteen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.