Seizoensslot met zege

Klasse 2D: Eindhoven 1 – Venlo 1 op 21 mei 2022
door Henk van Gool

Vanwege corona was de 5e KNSB-ronde uitgesteld naar mei 2022. Deze ronde vormde daarmee de afsluiting van een schaakseizoen, dat ditmaal niet geheel werd dwarsgelegen door medische perikelen en een landelijke lockdown.
In klasse 2D toonde Venlo 1 zich de sterkste en was twee ronden voor het einde al niet meer in te halen op de ranglijst. Voor tegenstander Eindhoven 1 stond er ook niets meer op het spel, zodat de wedstrijd in een ontspannen sfeer kon worden afgewerkt.
Onder toeziend oog van een vroegere trainer van het Venlose schaakteam, Loek Mostertman, worstelde Venlo zich naar een benauwde 3,5 – 4,5 zege. Loek zelf stond ondertussen zijn mannetje voor Den Bosch 3 in hun wedstrijd tegen Eindhoven 4, een paar tafels verderop. Zijn ploeg won met 2,5-5,5.

Lees verder op de site van de Venlose Schaakvereniging

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.