Kandidaten R1: winst voor Nepo en Caruana

Vandaag (vrijdag) is het kandidatentoernooi begonnen in Madrid. Acht spelers strijden hierin om één ticket voor de WK-match, of wellicht nog een tweede als Carlsen geen zin heeft zijn titel te verdedigen. Schaaksite zal het toernooi dagelijks coveren via (afhankelijk van de beschikbaarheid van verslaggevers*) een kort of uitgebreid verslag.

In de eerste ronde meteen een opmerkelijke uitslag: net als vorige keer begon Nepo met een zwartoverwinning, nog wel tegen ratingfavoriet Liren Ding. Hij kon na de opening rustig zijn aanval opbouwen. Wit won een pion op de damevleugel, maar de zwarte aanval sloeg door. Caruana won van zijn landgenoot Nakamura die veel pionzetten deed maar daarmee ook veel zwaktes in zijn stelling achterliet. Firouzja kwam goed weg met remise tegen Radjabov: rond zet 28 stond wit heel goed. Duda stond zeer goed na de opening tegen Rapport en bleef lang voordeel houden, maar de laatste verdedigde zich goed.

* Met meer verslaggevers kunnen we meer ronden uitgebreider verslaan. Als u hierbij wilt helpen kunt u een mail sturen naar redactieschaaksite@gmail.com .

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.