SV Spijkenisse 1 handhaaft zich in klasse 1B

Een bijzondere dag voor SV Spijkenisse. Door Krimpen aan den IJssel 1 te verslaan, weet SV Spijkenisse 1 zich te handhaven in de 1e klasse KNSB! Tegelijkertijd is het ook de afscheidswedstrijd geweest van Ansh, Erik en ondergetekende. Om mooi af te sluiten bij de club waar ik als kind ben begonnen met schaken, een uitgebreid technisch verslag. Verder zal ik ook interessante statistieken delen over het team vanaf het jaar 1989. 

Het jaar 1989 was een bijzonder jaar. Het is het jaar dat de Berlijnse muur viel. Het jaar dat de Nintendo Gameboy op de markt kwam. Het jaar dat één van onze tegenstanders Nederlands Kampioen werd. En het is tevens het jaar dat Erik Both debuteerde in SV Spijkenisse 1. Vandaag kwam een einde aan deze imposante reeks van onze recordhouder. Tegen Krimpen aan den IJssel mochten wij aan de bak. Een team met een combinatie van ervaren krachten en jonge talenten.

Joey Brokaar – Rini Kuijf 1/2
Als eerste was Joey klaar tegen Rini Kuijf. Remise! Een mooi resultaat voor Joey tegen de oud-Nederlands Kampioen schaken uit 1989. Rini – wiens schaakrubriek in het AD hedendaags vaak meer spektakel oplevert dan zijn eigen partijen – speelt vaak snel remise. Aangezien ook ditmaal niet veel gebeurde in een afruilvariant van het Frans, voor de leuk dan maar de dagpuzzels van 11 juni 2022 uit het AD:

Lees verder: SV Spijkenisse 1 handhaaft zich in klasse 1B – Schaakvereniging Spijkenisse (sv-spijkenisse.nl)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.