Blinde vlek?

Wit speelde hier 14. Db3?? Waarom is dat zo’n grote fout en wat had hij dan wel moeten doen? Antwoord…

Over Michel Hoetmer

Michel schaakt al sinds begin jaren '70. Hij speelde bij schaakclub Utrecht (2e klasse KNSB) en hij was destijds ook redacteur van het clubblad. Tegenwoordig is hij lid van sv Pegasus in Amstelveen. In het dagelijks leven is hij verkooptrainer (www.salesquest.nl) en publiceerde diverse boeken en artikelen over verkopen en marketing. Hij is gediplomeerd schaaktrainer (2).

3 Reacties

  1. Avatar
    PeterGelpke 01 juli 2022

    Michel, dit zijn telkens weer prima opgaven, zeer gewaardeerd.

  2. Avatar
    Wim Weehuizen 09 juli 2022

    Mijn eerste, directe reactie voor zwart was Pc2 schaak, maar ik had wel ruim een minuut meer nodig om te zien dat als wit Pe4xc2 speelt, de dame de pion op d3 dekt en d2 schaak dan mat is. Leuk om hier even mee bezig te zijn.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.