Kandidaten R13: Nepomniachtchi stelt zege veilig

Ian Nepomniachtchi is erin geslaagd de overwinning in het kandidatentoernooi veilig te stellen (vanaf hier: Gefeliciteerd! Поздравляю!). Na een indrukwekkende zegetocht had hij bij aanvang van ronde 13 al twee punten voorsprong op zijn directe concurrenten Ding Liren en Hikaru Nakamura. De kansen voor een van deze twee om langszij te komen bleken slechts theoretisch: “Nepo” scoorde een regelmatige remise tegen Richard Rapport en raakte daarmee een ronde voor het einde al buiten bereik van de achtervolging.

 

Hikaru Nakamura boekte een merkwaardige zege op Jan-Krzysztof Duda en nestelde zich daarmee op een ongedeeld tweede plaats.

Alireza Firouzja en Ding Liren speelden een Schots vierpaardenspel waarin het evenwicht op geen enkel moment verbroken werd.

Ook de partij tussen Teimour Radjabov en Fabiano Caruana eindigde al snel in remise.

De strijd om de eerste plaats is dus gestreden. Nakamura en Ding treffen elkaar morgen en zullen onderling uitmaken wie op de tweede plaats eindigt; dit kan gevolgen hebben in het geval dat Magnus Carlsen ervan afziet zijn wereldtitel te verdedigen.

2 Reacties

  1. Avatar
    Frits Fritschy 04 juli 2022

    Het kan gelukkig niet meer, maar ik vraag me af wat er zou gebeuren als er twee spelers gedeeld op de tweede plaats zouden eindigen en Carlsen zijn titel niet verdedigt. Er staat in ieder geval niets over in de reglementen.

  2. Avatar
    Zuid Limburg 04 juli 2022

    Een goed uitgebreid verslag van de diverse partijen. Bedankt hiervoor!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.