Open Kampioenschap van Amstelveen

Schaakvereniging Zukertort Amstelveen organiseert komend seizoen op 15 vrijdag­avonden van september 2022 t/m mei 2023 het Open Kampioenschap van Amstelveen. Het toernooi vindt plaats in het Hermann Wesselink College, Startbaan 3, 1185 XP Amstelveen. Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig. De partijen beginnen om 20.15 uur.

Toernooiopzet
Het toernooi telt 15 ronden. De A-groep is open voor spelers met een KNSB-rating van 1800 en hoger. Voor overige spelers (en spelers uit groep A) is er een B-groep. De A-groep wordt Zwitsers ingedeeld. De B-groep speelt volgens het Keizer systeem. Speeltempo: 90 minuten voor de hele partij + 15 sec/ zet (voor jeugdspelers kan in overleg speeltempo worden aangepast).

Rating: de partijen tellen niet mee voor de KNSB-rating.

Speeldata A-groep

  • 2 september, 23 september, 28 oktober
  • 11 november, 18 november, 2 december, 9 december
  • 6 januari, 20 januari, 3 februari, 17 februari, 24 maart, 14 april, 12 mei en 26 mei
    (met eventuele reservedata in juni).

We spelen alle ronden op vrijdagavonden. Er is geen speelronde op een vrijdagavond voorafgaand aan de KNSB-competitie.

Let op
Alhoewel er al een ronde is gespeeld in de A-groep, kun je jezelf nog steeds voor deze groep aanmelden (ook na de 2e ronde/neem contact op met Robert Ris, zie verder). Dat is mogelijk omdat een speler maximaal 5 byes (half punt) kan opnemen. Je dient een bye uiterlijk op de maandag voor de speelronde door te geven. We maken de indeling op dinsdag/woensdag bekend.

Indeling voor de B-groep gebeurt op basis van het Keizer-systeem. Spelers hoeven zich niet voor een ronde af te melden, maar om op een avond mee te kunnen doen moeten ze wel op tijd aanwezig te zijn (uiterlijk 20.00 uur).

Inschrijfgeld: € 50,=. Voor GM’s, IM’s, FM’s en leden van Zukertort is deelname gratis.

Prijzenfonds

A-groep
• 1e prijs: € 1000
• 2e prijs: € 500
• 3e prijs: € 250

B-groep
• 1e prijs: € 250
• 2e prijs: € 100
• 3e prijs: € 50

Verder zijn er in beide groepen ook jeugd- en ratingprijzen.

Aanmelden voor A-groep:
Stuur een mail naar robert_ris*at*hotmail.com (naam, vereniging, rating, groep)

NB:Aanmelden voor de A-groep kan nog steeds! Neem contact op met Robert Ris.

Betaling: graag overmaken naar NL64 INGB 0003 2662 16 t.n.v. Schaakvereniging Zukertort Amstelveen onder vermelding van ‘OKA22-23’.

Je vindt de uitslagen en standen hier…

Over Michel Hoetmer

Michel schaakt al sinds begin jaren '70. Hij speelde bij schaakclub Utrecht (2e klasse KNSB) en hij was destijds ook redacteur van het clubblad. Tegenwoordig is hij lid van sv Pegasus in Amstelveen. In het dagelijks leven is hij verkooptrainer (www.salesquest.nl) en publiceerde diverse boeken en artikelen over verkopen en marketing. Hij is gediplomeerd schaaktrainer (2).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.