Overlijdensbericht Rob Witt

Op 22 september, is mijn schaakvriend van het eerste uur, Rob Witt, in de ochtend overleden na een kort ziekbed.

www.sv-erasmus.nl/2022/09/overlijdensbericht-rob-witt/

5 Reacties

 1. Avatar
  LDBoutens 22 september 2022

  Wat een droevig nieuws, ook Rob Witt niet langer onder ons. Reuze aimabele man. Tussen ’95 en 2015 toch een keer of 15 meegedaan aan het Kroegloperstoernooi in de Pijp ( in de volksmond ‘Pijpen voor koppels’ geheten) en daar kwam ik Rob dan meestal tegen met volgens mij ook een fiks aantal jaren met een vaste maat, naam schiet me zo 123 niet te binnen.

  En daarnaast 1 keer zoveel knsb seizoenen voor toen nog VAS vermoed ik. Prima bar-opvulling! Mooie verhalen en anekdotes, nooit gedoe, altijd gezellig, dat soort werk.

  Erg verdrietig bericht.

   

  Lukas

 2. Avatar
  Charles Kuijpers 22 september 2022

  Heel triest, Rob overlijdt betrekkelijk kort na zijn echtgenote. Ik ken hem uit lang vervlogen tijden. In 1970 speelde ik met hem in het NJK. Onze partij werd remise. Dat mondde uit in een beslissingsdriekamp tussen Rob, Job de Lange en Max Viergever. Rob won.

  Hij was een bijzonder sympathieke man. En dat is hij altijd gebleven.

 3. Avatar
  Jan Jaap Janse 23 september 2022

  Ach, verdorie. Erg sympathieke man, inderdaad geregeld getroffen in De Pijp, en een paar jaar geleden in de KNSB. Dat hij een verloren stelling taai keepte en daarmee matchwinner werd (Het tweede morst punten tegen tweede van Caïssa | Schaakvereniging Paul Keres), vond ik eigenlijk wel passend. Een foto van dat treffen  (20190209-142438-4163 | Harry Gielen | Flickr) heeft ons jubileumboek gehaald.

  Sterkte gewenst voor zijn familie en vrienden.

   

 4. Avatar
  Pierre Smeets 23 september 2022

  Rob leerde ik kennen op het NJK in 69. Hij speelde al zijn partijen op pantoffels! Een onverstoorbare aardige man. Samen met Karel Odink trok ik veel met hem op. Toen we allemaal in Amsterdam gingen studeren zagen we elkaar vaker. Ik kwam weleens bij hem thuis en was onder de indruk hoe aardig zijn vriendin was. Rob is trouwens degene die in de zesde matchpartij Spasski-Fischer de prachtige zet 20 e4! voorstelde. Donner die in het Psychologisch lab commentaar gaf: dit soort zetten horen niet in deze stelling thuis. Toen de telex 20 e4! doorgaf mopperde Donner eerst nog over de onbetrouwbaarheid van die moderne apparaten. Mijn gedachten gaan uit naar zijn zoon en dochter Reina die in korte tijd een aardige vader en moeder hebben verloren. Veel sterkte om dit verlies te verwerken.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.