Spannende kwartfinales kandidatentoernooi vrouwen 2022!

Terwijl Magnus Carlsen weer de Fischer Random WK-titel niet te pakken krijgt en er in Nederland allerlei toernooien worden gehouden, wordt er in Monaco gestreden om een finaleplaats in het kandidatentoernooi van de vrouwen! Het kandidatentoernooi bij de vrouwen wordt gehouden in knock-outvorm, waarbij er maar liefst vier partijen worden gespeeld in een match. De spanning zat er meteen in, in de wedstrijden van Poule ‘A’. Lei Tingjie tegen Mariya Muzychuk en Humpy Koneru tegen Anna Muzychuk. Winnaars van deze match zullen door gaan naar de halve finale, waar ze tegen elkaar spelen. Vervolgens zal de winnaar daar van zich plaatsen voor de finale tegen de winnaar van Poule ‘B’. Die Poule ‘B’ speelt later dit jaar. En dan zal de uiteindelijke winnaar van het kandidatentoernooi natuurlijk de huidige wereldkampioene Ju Wenjun mogen uitdagen! Maar ok√©, zo ver zijn we nog niet. Eerst de kwartfinale’s, en die zaten vol spanning. Hoog niveau, maar ook genoeg lef. Voor wie overigens het Russisch eens wil beter wil aanpakken (of je nou wit of zwart bent), kijk vooral naar de vechtpartijen tussen Koneru en Muzychuk waarin de Steinitz aanval(1.e4 e5 2.Pf3 Pf6 3.d4) werd gespeeld. Dit waren alles behalve de schuifpartijen die je ook wel eens ziet in het Russisch!

En oh ja, even schaamteloze reclame: ik probeer elke week twee video’s toe te voegen aan mijn nieuwe (Nederlandstalige!) YouTube-kanaal! De openingstrucs uit miniatuurtjes zijn vooral gericht op spelers tot en met ongeveer 1700-rating. Maar, ik voeg ook graag partijanalyses toe van spelers van elk niveau! Heb je een leuke partij (gezien / gespeeld)? Stuur me die dan gerust, ik analyseer hem graag. Nu dan echt de video’s, eerst die van Lei – Muzychuk, daar onder die van Koneru – Muzychuk:

 

Over Bram Klapwijk

Ik ben een schaaktrainer en schaakliefhebber. Met name de aanval vind ik erg interessant, maar voor bijna alles dat met schaken te maken heeft kan je me wel porren. Ik heb een eigen Youtube kanaal: Schaakplezier!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.