Jeugd hakt er op los tijdens eerste NK voorronde ABC-jeugd

Op zaterdag 19 en zondag 20 november werd in Utrecht de eerste voorronde gespeeld voor het NK jeugdschaak in 2023! In de categorieën A (jeugd en meisjes), B (jeugd en meisjes) en C-meisjes werd er gestreden om plaatsen op dit NK. De jeugd had er zin in! Er werd enorm veel aangevallen, getruct en geofferd! Wat mij betreft een feest voor de toeschouwer. En dus maak ik er ook 2 video’s over. Deze eerste video doet verslag en kijkt naar een aantal mooie aanvalsmomenten en agressieve offers. De 2e video zal later deze week worden geplaatst en zal de vele trucjes behandelen die er tijdens het toernooi werden gespeeld. Geniet er van, dat deed ik ook!

Over Bram Klapwijk

Ik ben een schaaktrainer en schaakliefhebber. Met name de aanval vind ik erg interessant, maar voor bijna alles dat met schaken te maken heeft kan je me wel porren. Ik heb een eigen Youtube kanaal: Schaakplezier!

2 Reacties

 1. Avatar
  Henk van Lingen 22 november 2022

  Leuk Bram! Ik heb een link naar deze bijdrage opgenomen in het verslagje op de SGS website.

   

  Overigens waren er natuurlijk meer dan 7×24 partijen. Er waren ook niet-live borden 😉

  • Avatar
   Bram Klapwijk 23 november 2022

   Hoi Henk, bedankt voor het delen van de link! En ja, inderdaad, dat had ik iets anders moeten verwoorden!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.