Boekpresentatie en lezing: ‘The Ink War’ (10/12)

De rivaliteit tussen Wilhelm Steinitz en Johannes Zukertort, de beste schakers uit het tweede deel van de 19e eeuw, werd zo fel uitgevochten dat men hun vete uiteindelijk bestempelde als de ‘Inktoorlog’. Ze vochten hun vete uit op het schaakbord en ook via diverse schaaktijdschriften en columns.

Willy Hendriks schreef er een meeslepend boek over. Op deze middag verzorgt Willy Hendriks een boeiende lezing over deze venijnige vete tussen twee schaakreuzen met talloze voorbeelden en anekdotes. Klik hier voor het complete programma en om je aan te melden.

Over Michel Hoetmer

Michel schaakt al sinds begin jaren '70. Hij speelde bij schaakclub Utrecht (2e klasse KNSB) en hij was ook redacteur van het clubblad. Tegenwoordig is hij lid van sv Zukertort in Amstelveen. In het dagelijks leven is hij verkooptrainer en publiceerde diverse boeken en artikelen over verkopen en marketing. Sinds kort mag hij zichzelf ook gediplomeerd schaaktrainer (2) noemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.