Schaken.NL club en lidnummer in brief onjuist. Geen rating, wat nu?

Zoals op Schaken.nl al wordt gemeld, zijn er in de brieven over het abonnement op het schaakblad Schaken.NL voor 2023 fouten gemaakt, waardoor meerdere mensen een foutief lidmaatschapsnummer doorkrijgen. Dit is meestal makkelijk te herkennen, doordat de schaakclub die in de brief vermeld is niet klopt.

Zelf ben ik geen lid van een schaakclub, wel van de KNSB via mijn lidmaatschap van de CSVN (ComputerSchaak Vereniging Nederland). Ik heb géén rating, en kan dus ook via de ratingviewer mijn lidmaatschapsnummer niet te weten komen. Er zullen vast meer mensen zijn die dit (rating)probleem hebben, maar wel graag het 10 euro abonnement voor 2023 willen aanvragen.

Tip: mail het bondsbureau (bondsbureau@schaakbond.nl) met je naam en adres, en vraag je correcte lidmaatschapsnummer op, zodat je alsnog dit mooie abonnement kunt aanvragen!

 

5 Reacties

 1. Avatar
  Paul Koppens 21 december 2022

  Je kunt het ook aan de ledenadministrateur van je club vragen (in jouw geval: de CSVN). Die kan het opzoeken in de OLA.

 2. Avatar
  Zuid Limburg 21 december 2022

  Even los van de inhoud: het verbaast mij dat de CSVN nog bestaat. Was ik in de negentiger jaren lid van, in de tijd van de opmars van computers. Met het Aegon toernooi bijvoorbeeld. Het had iets spannends de ontwikkelingen te volgen. Nu de computer de mens ver is ontstegen, vind ik het verrassend dat de CSVN nog steeds actief is.

  • Avatar
   Paul Wiselius 21 december 2022

   De CSVN (csvn.nl) leidt inderdaad nog maar een bescheiden bestaan. Momenteel nog zo’n 160 leden.

   De “harde kern” bestaat o.a. uit een aantal enthousiaste schaakcomputerverzamelaars die zo’n 4x per jaar zgn. Gebruikerstoernooien organiseren c.q. in Duitsland bezoeken (zie bv. www.schach-computer.info/wiki/index.php?title=Turniere), aangevuld met een aantal schaakprogrammeurs die hun eigen schaakprogramma bouwen en verder ontwikkelen, en daar ook toernooien mee spelen.

   Onze voorzitter Ruud Martin heeft “als bijbaantje” het ontwikkelen van schaakcomputers waarin verschillende engines draaien, evenals een aantal emulaties van oudere dedicated schaakcomputers. In samenwerking met de Duitse firma Millennium 2000 heeft heeft hij recent een nieuw model uitgebracht waarin naast emulaties ook de meest recente versies van Stockfish en Shredder draaien. Zowel interessant voor huisschakers, clubschakers als (groot)meesters dus! Zie ook zijn website van Phoenix Chess Systems.

 3. Avatar
  zandbelt 24 december 2022

  Kleine correctie:
  “Ik heb géén rating, en kan dus ook via de ratingviewer mijn lidmaatschapsnummer niet te weten komen”

  Ook als je (zoals ik) wel KNHS-lid bent maar (nog) geen rating hebt staat je lidnummer volgens mij wel gewoon in de ratingviewer (waar dus in mijn geval geen rating te zien is). Gisteren de instructie uit de aanvullende mailing gevolgd. Dus je naam invullen op www.schaken.nl/rating

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.