Finale NK: remise in de eerste partij! 

We krijgen een nieuwe kampioen. Wordt het Erwin l’Ami? Die is al sinds 2003 van de partij op het NK, maar hij wist het nooit te winnen. Een beetje vergelijkbaar met Friso Nijboer in zijn beste jaren. Toernooien zat gewonnen, maar op het NK vaak onder de maat. Maar deze keer is het anders. Zes gespeeld, zes gewonnen. Fischerachtig! En bijgevolg gisteren lekker op tijd klaar zodat hij vandaag redelijk uitgerust aan de partij kan beginnen. 

Of wordt het Robby Kevlishvili? Die debuteert dit jaar op het NK en slaat zich zonder tekenen van plankenkoorts door het toernooi heen. Iets minder soepel dan zijn tegenstander van vandaag en morgen. Twee keer had hij een barrage nodig en de wijze waarop hij titelverdediger Max Warmerdam het toernooi uit werkte zal de nodige energie gekost hebben. De finaleplaats werd bereikt toen op de radio Jersey Girl van Bruce Springsteen werd gedraaid tijdens de Top2000. Voor mensen die minder van muziek houden: dat was net voor het nieuws van 23 uur. 

Wie er ook kampioen wordt, uw dienstwillige van vandaag en morgen krijgt aanleiding om op te scheppen, want beide titelkandidaten verloren ooit in 29 zetten van me. Natuurlijk, het waren nog knulletjes en het zal me waarschijnlijk nooit meer lukken. Erwin heeft zijn revanche allang genomen, maar Robby moet ik mijden als de pest. Als hij kampioen wordt kan ik zeggen dat ik een plusscore heb tegen de kampioen van Nederland! 

Tot zover de bespiegelingen die ik vooraf aan mijn beeldscherm toevertrouwde. Om 13.00 uur begon de eerste finalepartij. Het evenwicht werd nauwelijks verbroken, maar toch bleef het lang spannend omdat Erwin er in een remise-eindspel nog de nodige trucs in wist te vlechten. Robby trapte echter nergens in en mag morgen met wit proberen de titel binnen te slepen. Ze starten al om 11 uur zodat een eventuele barrage niet duurt tot Livin’ on a prayer van Bon Jovi. 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.