Een kostbaar matchpunt

KNSB Klasse 1B Ronde 5 op 17 december 2022: Venlo 1-DD1

Na de ongelukkige nederlaag tegen Krimpen aan den IJssel, mede veroorzaakt door een hoop pech (ziekte en ander onheil) in de recrutering van manschappen, was me er alles aan gelegen dit keer weer met een voltallig team aan de start te verschijnen. Gelukkig zat ik voor de thuiswedstrijd tegen DD 1 weer wat ruimer in de mensen, zodat op dat punt de wedstrijd in elk geval eerlijk zou verlopen. Neemt niet weg dat we een hoge drempel over moesten. Tegen onze Haagse gasten werd in het verleden steevast verloren en als je het  huidige rating verschil tussen beide teams bestudeerde lag opnieuw een nederlaag in de lijn der verwachting.

Voor de stand in de groep was het echter prettig toch minstens een punt over te houden aan deze wedstrijd. Met twee zware ontmoetingen tegen Delft en Den Bosch voor de boeg, zou het degradatiespook ons anders in het laatste deel van de competitie dicht op de hielen zitten.

Op onze fijne nieuwe locatie in de binnenstad van Venlo ontspon zich een spannende strijd die, mede door meesterlijk verdedigend werk, inderdaad eindigde in een gelijkspel tussen beide teams.

Een kostbaar winstpunt voor Venlo en -wellicht- een kostbaar verliespunt voor Den Haag, die tot op dat moment nog aardig meededen in de bovenste regionen van de ranglijst.

Lees het hele verslag met partijfragmenten op de site van de Venlose Schaakvereniging

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.