Schaakkunst en de Kunst van het Schaken opent op 9 februari in Amersfoort

Bijna is het zover. Nog een paar nachtjes slapen en dan start in Amersfoort het evenement: “Schaakkunst en de Kunst van het Schaken” in het kader van het 150-jarig jubileum van de KNSB (1873-2023).

Van donderdag 9 februari tot en met zondag 5 maart 2023 is het Rietveld Paviljoen te Amersfoort omgetoverd tot een waar schaakparadijs waar jong en oud op vele manieren kan genieten van Schaakkunst en ook gewoon een partijtje kan komen schaken als men dat wil met gewone schaakspelen, maar ook met schaakcomputers die hier in allerlei soorten en maten te vinden zijn.

Naast de vele schaakschilderijen, schaakfoto’s, historische schaaktafels, schaakstukken en schaakfilms die er te bewonderen zijn, zal gastheer Hans Bohm iedere zaterdagmiddag “De Schaaksalon” presenteren met diverse gasten waarover je meer kunt lezen op 033fotostad.com/exposities/#schaakkunst en op tjerkzijlstra.nl/schaakkunst/ .

Kom naar Het Rietveld Paviljoen in Amersfoort en geniet van alles wat Schaakkunst en de Kunst van het Schaken zo leuk maakt!

Naast al dit moois is er als extra activiteit ook nog een simultaan met Manuel Bosboom op zondag 19 februari in Het Denksportcentrum in Amersfoort hiervoor zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Aanmelden kan via: hansvandoorn@outlook.com

Ook daar bent u als bezoeker van harte welkom.

2 Reacties

  1. Avatar
    Jeroen Schuil 06 februari 2023

    Wijnand, het is een doorlopende Expositie waarbij op verschillende zaterdagen (zoals 11 februari) diverse activiteiten gepland staan (De Schaaksalon) met als gastheer Hans Böhm.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.