50 schaakspellen op 15 locaties uitgedeeld in Maastricht

Schaken in buurtcentrum De Wiemerink in Maastricht (foto: Frank Clevers)

In het kader van haar clubproject ‘Vitaliteit en Verbinding’ heeft Schaakvereniging Maastricht op 15 locaties in de stad in totaal 50 schaakspellen uitgedeeld.

Vitaliteit en Verbinding is een van de motto’s van Schaakvereniging Maastricht:

  • Schaken bevordert de mentale Vitaliteit; het houdt de hersens lenig en scherp.
  • Schaken bevordert ook Verbinding. Het brengt mensen met elkaar in contact. Iedereen kan dit met elkaar doen: jongeren met ouderen; mensen met een beperking met validen; jongens met meisjes; mannen met vrouwen. Kortom: mensen van alle mogelijke nationaliteiten, culturen en sociale klassen kunnen met elkaar schaken. Schaken verbindt!

Schaakvereniging Maastricht heeft voor het project een bijdrage verkregen van de Stichting Maastricht Vitale Stad, uitvoerder van het Maastrichts Sportakkoord, aangezien het project past binnen de uitgangspunten van het ‘Lokaal Sportakkoord Maastricht’.

Nadat de vereniging zelf eerst 40 nieuwe schaakspellen had aangeschaft, werden 50 oude borden en stukken op in totaal 15 locaties uitgedeeld. Dit is op plekken waar veel verschillende mensen komen, mensen die elkaar nog niet (goed) kennen en die door het spelen van een partijtje met elkaar verbonden worden. Dit beantwoordt aan het idee: bevorderen van Vitaliteit en Verbinding. Dit is bijvoorbeeld bij scholen, buurthuizen, cafés en verzorgingshuizen.

Meer op de website van Maastricht

Over frankclevers-schakenlimburg

- Redacteur websites KNSB
- Webmaster Limburgse Schaakbond.
- In organisatie Limburg Open, Maastricht.
- Voorzitter Schaakvereniging Maastricht.
- Erevoorzitter Limburgse Schaakbond.
- Lid van Verdienste KNSB.
- Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.