Schaakkunst en de Kunst van het Schaken officieel geopend

Op zaterdag 11 februari 2023 werd in het kader van het 150 jarig jubileum van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (1873-2023) het evenement “Schaakkunst en de Kunst van het Schaken” officieel geopend door de voorzitter van de KNSB Bianca de Jong-Muhren en Burgemeester Lucas Bolsius:

De middag begon met een spectaculaire film van een dronevlucht door het pand waarop een aantal kunstwerken en uitvindingen in vogelvlucht te zien waren.

Foto: Harry Gielen

Hans Bohm vervolgde met “De Schaaksalon” waarbij diverse gastsprekers waaronder Bianca De Jong Muhren(150 jaar KNSB) initiatiefnemer Tjerk Zijlstra(schilder), Prof. Jaap van den Herik (Artificial Intelligence, De handtekening van de Schilder), Jang Graat(kubusschaak) en Lennart Ootes (schaakfotograaf, wereldreiziger en digitale ondersteuner bij veel internationale schaaktoernooien in de wereld) hun verhaal vertelden.

Na de opening konden de bezoekers genieten van de schaakschilderijen, schaakfoto’s, schaakcomputers, uitvindingen gerelateerd aan schaken en ook zelf een partijtje schaken. Het evenement kent iedere zaterdag (tm 4 maart) een Schaaksalon vanaf 14.00 met Hans Bohm als presentator en diverse gastsprekers. Komende zaterdag 18 februari is: “De Dag van De Jeugd” waarbij de KNSB en Jeugdschaak voorop staan. Er is dan ook een jubileumtoernooi met 4 schakers van boven de 90 en 4 schakers van onder de 9 jaar. Schaken is voor jong en oud. Alle informatie over dit evenement en de komende activiteiten is terug te vinden op: www.tjerkzijlstra.nl/schaakkunst/ en www.033fotostad.com/ .

Kom naar het Rietveld Paviljoen in Amersfoort en geniet van alles wat schaken zo mooi maakt!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.