Schaakkunst en de Kunst van het schaken – tot slot

Afgelopen weekend was de laatste de laatste kans om de expositie Schaakkunst en de Kunst van het Schaken in het Rietveldpaviljoen te bezoeken. Er was weer van alles te beleven en velen maakten daarvan gebruik. De foto’s zijn gemaakt door Heleen Jonkman en Joke Vollebregt.

Zaterdag presenteerde Hans Böhm zijn vierde schaaksalon – Over Schaken gesproken. Het thema was dit keer Kunstmatige Intelligentie. Met onder andere een college van professor Jaap van de Herik over geschiedenis én toekomst van computerschaak. Er werd ook een nieuwe weddenschap afgesproken.

Hans Böhm maakte weer een mooi verslag van deze middag. En videomakers Arie Cijfer en Annemiek van der Kuil maakten dit dagjournaal.

Op zondag, de slotdag, konden schakers zich in een simultaanwedstrijd meten met Hans Böhm, waar veel gebruik van werd gemaakt.

Ook werd de winnaar bekend gemaakt van een puzzeltocht bestaande uit 10 schaakproblemen. De eerste prijs werd uitgereikt aan Simon van Dijk. De prijs is een bijzonder schaakspel uit Nepal, ter beschikking gesteld door Rob en Pauli Gerritsen.

Naar aanleiding van het 150-jarig jubileum van de KNSB was het Rietveldpaviljoen de afgelopen vier weken naast een kunsthal ook een schaakhal. Wat was het genieten, voor schakers en niet-schakers en zeker ook voor de medewerkers van het Rietveldpaviljoen. Onze dank gaat op de eerste plaats uit naar kunstschilder en schaker Tjerk Zijlstra die het initiatief voor de expositie nam en zelf met zijn magisch-realistische schilderijen exposeerde. En naar Hans Böhm voor zijn enthousiasme en inspiratie zowel tijdens de voorbereiding als tijdens de expositie met zijn schaaksalons en simultaanwedstrijden. Daarnaast veel dank aan alle mensen van de schaakbond en sponsors die deze expositie en alle activiteiten erom heen mogelijk hebben gemaakt.

Voor de KNSB zullen er dit jaar nog vele festiviteiten volgen.

In het Rietveldpaviljoen maken we ons op voor een nieuwe expositie die aanstaande vrijdag 10 maart opent: Waarom rouw jij?

Anders dan schaken, maar ook dit is een universeel thema waar jong en oud zich in zullen herkennen.

Alle informatie vind je hier. We hopen je binnenkort weer in het Rietveldpaviljoen te ontmoeten!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.