Prijsvraag: win The Chess Pub Quiz Puzzle Book (deadline maandag 14:00 uur)

Vorige maand verscheen mijn eerste boek: The Chess Pub Quiz Puzzle Book, vol met puzzels en schaaktriviavragen. In de link kunt u een aantal pagina’s van het boek inzien. Het boek is niet alleen geschikt voor schaakgeschiedeniskenners, ook de gemiddelde clubschaker zal veel antwoorden weten. En wat u niet weet kunt u via hints of “gekochte letters” alsnog proberen te vinden. Niet bij alle vragen is schaakkennis overigens per se vereist: een ronde als de fototrio (waarin schakers met andere plaatjes gelinkt moeten worden) is heel geschikt om samen met een niet-schakende partner op te lossen, en anders wel het herkennen van bekende mensen die schaken of films/series waarin geschaakt wordt. Het boek is bij de bekende kanalen voor 17,95 te koop, maar u kunt het ook winnen!

 

 

Wat moet u doen? Vind eerst de antwoorden op onderstaande vragen. Neem dan van ieder antwoord de eerste letter (bij een naam de eerste letter van de voornaam). Deze vormen een woord van negen letters (die al op de goede volgorde staan). Dit woord mailt u voor maandag 20 maart 14:00 uur naar redactieschaaksite@gmail.com met als onderwerp Prijsvraag. Onder de goede inzenders wordt een exemplaar van het boek verloot.

1. Welk woord past na bes en voor ans?
2. Van welke Nederlandse schaakauteur zien we hier de ogen?
3. Welke Nederlandse IM heeft als anagram Lamme crosser?
4. Van welke grootmeester zien we hier de bril?
5. Welke grootmeester verloor in 2017 met wit in vijf zetten?
6. Welke dame wordt hier door Tom Bottema geïnterviewd?
7. Een Nederlandse organisatie publiceert elk jaar een puzzel met moeilijke opgaven, waarvan hiernaast een voorbeeld. Onder welke afkorting staat deze organisatie bekend?
8. Hoe heet de webmaster van Utrechtschaak?
9. De partij Carlsen-Ernst eindigt met mat. Hoe wordt dit type mat genoemd?

De beide foto’s zijn gemaakt door Lennart Ootes.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.