Venlo 1 verliest ruim van Voorschoten 1. Het werd 3,5 – 6,5

KNSB Klasse 1B Ronde 9 op 22 april 2023: Venlo 1 – Voorschoten 1

 

Toch nog gedegradeerd

Ik zag het niet aankomen. Na een bliksemstart van twee zeges aan het begin van het seizoen, verwachtte ik niet meer dat Venlo 1 in degradatiegevaar zou komen. De rest van het seizoen verliep echter zo stroef dat we met ingang van de laatste ronde ineens op de rand van de afgrond balanceerden. Toch had ik er nog vertrouwen in. Ik kon de sterkste opstelling maken en statistisch gezien moest het toch een keer onze kant uit vallen?

Niet dus.

De wedstrijd tegen Voorschoten verliep al net zo moeizaam als voorgaande KNSB rondes. Langzaam ging het kaarsje uit. Ook de andere uitslagen in de groep waren ongunstig voor Venlo. Had Spijkenisse 1 bijvoorbeeld gewonnen van Paul Keres 2, dan hadden we ons nog op het nippertje gehandhaafd. Het werd daar echter 5,5-4,5. In het voordeel van Paul Keres 2.

Gezien het seizoensverloop mochten we geen aanspraak maken op handhaving. Daarvoor werd er te mat gespeeld en bleken teveel teamspelers uit vorm. Pech in de vorm van coronagevallen en ander privé onheil binnen het team speelde daarbij ook nog een rol.

Zoals gezegd: de sterkste opstelling hielp niet tegen Voorschoten 1. Rijkelijk gezegend met jonge talentvolle spelers toonde Voorschoten zich een gevaarlijk team, dat meer dan opgewassen bleek tegen de wat rijpere groep uit Venlo. Uiteindelijk lieten de Westlanders de Oostlanders met een ruime 3,5 – 6,5 nederlaag achter in hun residentie …..

 

Lees het hele verslag met partijfragmenten op de site van de Venlose Schaakvereniging.

 

1 Reactie

  1. Avatar
    Caesar64 11 mei 2023

    Jammer van de degradatie maar bedankt voor de trouwe en mooie verslaggeving van jullie wedstrijden. Daar kunnen veel teams van leren!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.