Arthur de Winter behaalt 3e meesterresultaat!

Foto: Lennart Ootes

Een van Nederlands jongste schaaktalenten, Arthur de Winter, heeft er een bijzonder drukke zomer op zitten. Het begon allemaal in Amsterdam met het Science Park Tournament. Athur won de vorige editie, maar deze keer moest hij genoegen nemen met een wat meer bescheiden positie. Hij kwakkelde een beetje met zijn gezondheid en had daardoor een niet zo goede start. Uiteindelijk herpakte hij zich en kwam uit op een score van 5½ uit 9.

Vervolgens ging de reis naar Dieren. Daar speelde Arthur in het open kampioenschap en presteerde hij uitstekend, met onder andere een overwinning op GM Thomas Beerdsen. Zijn prestatierating: 2428.

De reis ging verder naar Duitsland. Dat was bekend terrein voor Arthur, want hij speelt in de competitie voor het organiserende Schachverein Erkenswich. Dit toernooi was sterk bezet met 3 GM’s, 3 IM’s en twee FM’s. Arthur won het toernooi gezamenlijk met een andere jonge concurrent: Alexander Krastev. Arthur versloeg zijn concurrent op overtuigende wijze. Zie deze fraaie partij.

Dit was het derde meesterresultaat voor Arthur en mag hij zich straks Internationaal Meester noemen. Daarmee is hij een van de jongsten in de Nederlandse schaakgeschiedenis.

Vervolgens nam Arthur ook nog deel aan de Jeugd Olympiade Schaken in Eindhoven. Ook hier scoorde Arthur weer uitstekend: 8 uit 9. Met slechts één nederlaag tegen het winnende Chinese team.

Helpt u ons jonge schaaktalent een handje?

Arthur vertegenwoordigt Nederland op het Europese Kampioenschap jeugd in Roemenië. De schaakbond vergoedt slechts een deel van de kosten. Daarom is er een crowdfunding-actie gestart. U kunt een bijdrage leveren via talentboek…

 

Over Michel Hoetmer

Michel schaakt al sinds begin jaren '70. Hij speelde bij schaakclub Utrecht (2e klasse KNSB) en hij was destijds ook redacteur van het clubblad. Tegenwoordig is hij lid van sv Pegasus in Amstelveen. In het dagelijks leven is hij verkooptrainer (www.salesquest.nl) en publiceerde diverse boeken en artikelen over verkopen en marketing. Hij is gediplomeerd schaaktrainer (2).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.