Korte biografie Sam Baselmans

Op Schaaksite treft u op vrijdag wekelijks een boekrecensie aan. Een nieuwe recensent is Sam Baselmans. We stellen hem graag nader aan u voor. Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

Foto privé collectie

Ik ben Sam Baselmans en ben 24 jaar.

Mijn hele leven woon ik al in Tilburg en ook speel ik bij de Tilburgse schaakvereniging De Stukkenjagers. Toen mijn broertjes allebei schaakten en naar toernooien gingen, ging ik vroeger regelmatig mee. Op een gegeven moment ben ik het zelf op gaan pakken en mee gaan doen aan toernooien.

Momenteel zit ik in mijn laatste studiejaar van de studie Technische bedrijfskunde op het Avans en werk bij bioscoop Cinecitta in Tilburg. Dit is tevens de speellocatie van De Stukkenjagers, dus ik ben hier uiteraard vaak te vinden.

Naast schaken zijn mijn hobby’s sporten, muziek luisteren, films kijken (moet natuurlijk ook wel als je bij een bioscoop werkt) en reizen. Ook heb ik een passie voor het verzamelen van oude schaakliteratuur en een passie voor het ontwikkelen van mezelf als persoon. Ik ga graag naar musea en ben zeer leergierig.

Mijn clubgenoot Herman Grooten had mij gevraagd of er nog leden waren die interesse hadden in het schrijven van recensies en mij leek dit een leuke uitdaging. Vandaar dat ik hier nu mee aan de slag ben gegaan. Ik kijk er erg naar uit om leuke stukjes te schrijven en mezelf te verbeteren in dit vakgebied.

Klik hier op de korte biografieën van onze andere recensenten.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

2 Reacties

  1. Avatar
    Bram van den Berg 13 september 2023

    Ludo Tolhuizen of Sam Baselmans 😉
    Welkom Sam en dank op voorhand, net als Herman uiteraard!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.