Daan Zult wint geslaagd en bomvol Laren Rapid Toernooi 2023!!

Op zaterdag 21 oktober is het Laren Rapid toernooi, na 3 jaar afwezigheid, weer gespeeld. Wij hebben dit toernooi weer als zeer geslaagd ervaren met alle ingrediënten die je wilt hebben bij een schaaktoernooi!

Het was ook een speciale editie in meerdere opzichten:
– Een record bezetting van 64 deelnemers, uit vele windstreken en op alle niveaus en leeftijden reisden zij af naar het mooie Laren om mee te doen!
– Veel jeugd die meedeed! Maar liefst 28 jeugdspelers, erg leuk!
– We hadden de eer om de Zweedse Grootmeester Ulf Andersson te ontvangen op dit toernooi, een grote naam in de schaakwereld!
– Een nog grotere prijzenpot met hogere hoofdprijzen en meer en hogere rating- en jeugdprijzen dan ooit.

Verder eigenlijk de gebruikelijke en beproefde elementen, de ontspannen, sportieve en goede sfeer, het fijne weerzien van bekenden en ook nieuwe gezichten, spelers op alle niveaus (van huisschaker naar gemiddelde clubschaker tot Meester en Grootmeester) en een spannend verloop.

Winnaar en (globaal) verloop
Ieder heeft zijn eigen schaak avontuur beleefd en mooie en mogelijk minder mooie partijen gespeeld, kansen gepakt of laten liggen, het hoort er allemaal bij! Wat dat betreft zouden we wel 64 verslagen kunnen maken, maar daarvoor ontbreekt ons de informatie en ruimte :-).

De eerste paar ronden verliepen zonder grote verrassingen. Vanaf ronde 3 werd het wat spannender aan de bovenste borden en waren de pairings steeds meer gewaagd aan elkaar qua speelsterkte, in deze fase werden de nodige punten gemorst. De belangrijkste ronde bleek ronde 6 te zijn, waar GM Ulf Andersson en Daan Zult beiden als enige nog de maximale score (5 uit 5) hadden en het tegen elkaar opnamen. Het was een spannende strijd, Daan wist de partij uiteindelijk met een mooie combinatie (met schijnoffer) naar zijn hand te zetten! In de laatste ronde volgde een snelle remise voor Daan waarmee hij de toernooiwinst zeker stelde.

Er werden in totaal 8 hoofprijzen verdeeld en daarnaast nog 6 ratingprijzen in 2 categorieën en 3 jeugdprijzen. Er waren ook 3 prijzen in natura voor de oplossing van de 3 lastige schaak probleemstellingen én er was nog een aanmoedigingsprijs!

Wij kijken terug op een fantastisch toernooi en hebben veel zin om dit volgend jaar wederom te organiseren. Of we dan weer een dubbeltoernooi hebben, met ook een kroegsnelschaaktoernooi zoals eerdere jaren het geval was, zal de tijd leren.

In ieder geval graag tot volgend jaar weer en we willen de deelnemers en betrokkenen/ kijkers/ ouders hartelijk bedanken voor hun deelname en/of betrokkenheid. Graag tot volgend jaar!!

Zie voor de gehele zeer uitgebreide verslaglegging, inclusief alle winnaars, eindstand, resultaten per ronde, foto’s en video’s en de betreffende schaakpuzzels de Toernooisite van de Larense Schaakclub en (vooral voor het beeldmateriaal) De Facebook site van de club.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.