Amsterdam Chess Open Live Report – Deel IV – Het schaakfeestje in de hoofdstad (fotoverslag)

Het Amsterdam Chess Open is het persoonlijk kampioenschap van de Schaakbond Groot-Amsterdam. Het mag dan ook niet verbazen dat vele SGA-leden dit weekend van de partij zijn op hun schaakfeestje. De clubs die de meeste schakers afleveren zijn (in volgorde) Caïssa, SV Amsterdam West, VAS en ENPS. Dat is ook niet zo gek want die verenigingen zijn qua ledentallen het grootst. We doen een rondje langs de borden en dit keer beginnen we niet bij Groep A, maar bij groep D. Per groep lichten we vier spelers uit.

Groep D

Tjerk Hoek is al sinds jaar en dag een gepassioneerd schaker. Bij zijn club Caïssa is hij tevens schaakdocent voor de jeugd. Hij scoorde 1 uit 2 op dag 1.

Voor Justin Blekemolen (SV Amsterdam West) is dit zijn eerste schaaktoernooi. Justin scoorde 1½ uit 2.

Jeroen Visser (VAS) schaakt sinds twee jaar. Aan zijn Ralph Lauren polo te zien schatten wij in dat het paard zijn favoriete schaakstuk is.

Egbert Hulsman is zo gek op schaken dat hij lid is van maar liefst vier schaakclubs: Almere, Muider Schaakkring, Weesper Schaakclub en Oosten-Toren.

Groep C

Titus Scholten is lid van Zwart op Wit, een jonge schaakclub in Amsterdam. Zij spelen elke maandagavond in spelletjescafé 2 Klaveren aan de De Clercqstraat. Hun interne competitie bestaat uit rapid-partijen.

David Spaan schaakte voorheen bij De Volewijckers, tegenwoordig bij ENPS.

Paul Winnubst is een groot talent van SV Amsterdam West. Op het Oscar Romero Open Hoorns werd hij vorige maand derde in groep C.

Winnubst deelde die plek met Jort Cornelissen, die toevallig naast hem zit. Cornelissen speelt nu ongeveer een jaar in competitief verband. Hij is lid van VAS.

Groep B

Boudewijn van Beckhoven speelt voor twee Amsterdamse clubs: Caïssa en ENPS. Hij is ook teamgenoot van ondergetekende.

De Raadsheer heeft ook een afvaardiging voor dit toernooi met onder andere Ton van Garderen.

De dochter van Jasper Seelemeijer (VAS) was gisteren aanwezig om haar vader aan te moedigen. Zij vroeg of ik hem op de foto wilde zetten. U vraagt, wij draaien.

Amsterdam Zuid-Oost is ook represent met Jonathan van Nie (Chaturanga). Zijn bord is momenteel live te volgen via Chess.com

Groep A

Wim Luberti (ENPS) is oud-winnaar van het persoonlijk kampioenschap van de SGA. Hij won dit toernooi in 2003 en 2012.

FM Maurice Schippers speelt bij de Amsterdamse club Paard D4. Die club werd vorig jaar kampioen van de SGA-competitie. Schippers speelt dit toernooi samen met zijn partner Anna Warakomska en toevallig staan ze allebei op 1½ uit 2.

Alexander Polak speelt in de eerste klasse KNSB met LSG, maar is daarnaast ook lid van de Amsterdamse schaakvereniging Caïssa.

Sven Pronk, één van de topschakers van SV Amsterdam West

Wil jij ook graag nog op de foto? Spreek mij even aan tijdens de pauzes 🙂

Het volgende verslag verschijnt tijdens ronde 4.

Lees eerdere verslagen:

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.