We blijven wisselvallig

KNSB klasse 2D, ronde 3 op 4 november 2023: Venlo 1- De Stukkenjagers 2

Venlo 1 blijft punten morsen. De thuiswedstrijd tegen De Stukkenjagers 2 eindigde in 4-4.

 

Na de monsterzege tegen ‘t Pionneke leek Venlo de opgaande lijn te pakken te hebben. De thuiswedstrijd tegen het tweede van de Tilburgers vertelde echter een ander verhaal. Nog steeds worstelen diverse spelers met hun vorm. Ditmaal was de creativiteit en de vechtlust er wel, maar werden goede stellingen om zeep geholpen. Achteraf mocht Venlo zelfs de handen dichtknijpen dat er nog een punt werd gepakt, want de wedstrijd had ook zomaar verloren kunnen gaan.

Bord 1 Herman Grooten – Maarten Strijbos 1 – 0
Een duidelijk voorbeeld van een partij die een andere uitslag had moeten hebben was de ontmoeting tussen de toppers Herman en Maarten. Een en passant slag leidde voor Herman niet tot het juiste resultaat. In plaats van dat wit stevige druk op zwarts e-pion ontwikkelde, kwamen Maartens stukken tot leven en nam hij het heft in handen. Een pionnenwals in het centrum lag daarna in de lijn der verwachting, maar het plan dat Maarten volgde had uiteindelijk ook tot winst moeten voeren. Een verkeerde damezet verpestte echter het feestje.

Lees het hele verslag met partijfragmenten op de site van de Venlose Schaakvereniging.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.