Eerste ontmoeting op KNSB-niveau

KNSB klasse 2D, ronde 4 op 25 november 2023: Blerick 1 – Venlo 1
Schaakburen Blerick 1 en Venlo 1 hielden elkaar in evenwicht. Na een hard gevecht werd het 4-4.

 

De Venlose SV en Blerickse SV hebben tot nu toe steeds in verschillende KNSB klassen gespeeld. Maar sinds Blerick 1 onder aanvoering van teamleider en voorzitter Dirk Bergmans in opmars is in de KNSB competitie kwam een ontmoeting tussen beide clubs steeds dichterbij. Op zaterdag 25 november 2023 was het dan zover. In de Egelantier in Blerick vond voor het eerst een krachtmeting op KNSB niveau plaats tussen beide clubs. Die ontmoeting toonde aan dat Blerick 1 inmiddels volkomen is opgewassen tegen hun buren, die hun bivak in het stadsdeel aan de overzijde van de Maas hebben. Venlo 1 kwam tijdens het duel op een 3,5 – 1,5 achterstand en moest knokken om nog een punt te redden. Als Blerick niet de pech had gehad dat een paar van hun sterkste spelers verstek moesten laten gaan, hadden ze ongetwijfeld gezegevierd. Nu sleepte Venlo 1 een matchpunt mee terug de Maas over.

Het 4-4 gelijkspel schiet voor beide teams niet op. Venlo 1 heeft na een stroeve start inmiddels geen kans meer op promotie en heeft meer punten nodig om uit de degradatiezone weg te blijven. Blerick 1 leidt zijn eerste puntverlies en loopt daarmee averij op in de race naar groepswinst.

 

Lees het hele verslag met partijfragmenten op de site van de Venlose Schaakvereniging.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.