Schaakgeschiedenis VAS in glossy en podcast

Een podcast over een 200 jaar oude schaakvereniging voor niet-schakers, door niet-schakers.

Geen openingstheorie dus en ook geen recente uitslagen. Wel over het ontstaan van een schaakcompetitie, het recht op vereniging en schaakfamilies. Over de laatste partij van Salo Landau en de 36 vermoorde Joodse leden van VAS, over de wijze waarop Henry Bird kampioen van Nederland wist te worden, over de geschiedenis van VAS, de Amsterdamse arrogantie en het edele spel dat wij zo graag spelen. Er komt zelfs nog meer voorbij maar luister vooral zelf!  Ga naar de podcast van Ons Amsterdam

 

December 2023 verscheen al een lang artikel over de geschiedenis van VAS in ons Amsterdam Lees hier verder

1 Reactie

  1. Avatar
    renzoverwer 11 januari 2024

    Aanrader, deze gezellige en informatieve podcast. Geluisterd. Ook Schaak- en gowinkel Het Paaard genoemd.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.