Venlo 1 ligt weer op schema

KNSB klasse 2D, ronde 5 op 15 december 2023:  Venlo 1 – De Combinatie 1.

Venlo 1 hield twee kostbare matchpunten over aan de ontmoeting met De Combinatie 1.

 

Met het oog op de extra degradatieplekken die dit jaar in de KNSB competitie vergeven worden, is het zaak om in de bovenste helft van de ranglijst te eindigen. Om die reden was de ontmoeting in december van Venlo met De Combinatie uit Asten belangrijk. Beide teams stonden dicht bijeen op de ranglijst. De winnaar van de ontmoeting schudde voorlopig een directe concurrent af en kon met een wat comfortabelere marge de tweede seizoenshelft vanaf februari 2024 aanvangen.

Tijdens de eerste paar uur van de wedstrijd leek het erop dat Venlo 1 op een grote zege afstevende. Daarna ontstond de indruk dat enkele Venlonaren al met hun hoofd bij de kerstkransjes en oliebollen zaten. Voordelen op de diverse borden verwaterden zienderogen en uiteindelijk mocht Venlo 1 blij zijn dat er nog 4,5 bordpunten overbleven. Net genoeg om weer twee matchpunten bij te mogen schrijven.

 

Lees het hele verslag met partijfragmenten op de site van de Venlose Schaakvereniging.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.