Terugblik Tata Steel Chess met Sipke Ernst

Het ons aller zo geliefde schaaktoernooi in Wijk aan Zee is weer voorbijgevlogen. Het Max Euwe Centrum doet samen met grootmeester Sipke Ernst een terugblik. Sipke is al enige tijd actief als trainer/secondant van Jorden van Foreest en was in die hoedanigheid ook aanwezig in Wijk aan Zee. Hij kan dus een uniek inkijkje geven in hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Sipke zal daarnaast enige hoogtepunten uit het toernooi de revue laten passeren.

Zijn lezing zal plaatsvinden op vrijdag 9 februari. Vanaf 19:30 uur zal Bart Beijer aan de hand van enkele door hem genomen foto’s in Wijk aan Zee het publiek opwarmen voordat om 20:00 uur Sipke het stokje van hem overneemt. De avond zal rond 22:30 uur eindigen. Toegang is gratis.

Foto: Bart Beijer

De locatie is niet ons eigen Max Euwe Centrum maar het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen (Oliemuldersweg 43, 9713VA). Wij vinden het als MEC belangrijk om ook iets te doen te voor schaakliefhebbers voor wie een reis naar Amsterdam net iets te veel van het goede is. U kunt van ons dus meerdere initiatieven in de regio verwachten in de toekomst.

Een andere noviteit is dat de avond ook live te volgen zal zijn via ons Youtube kanaal. Sowieso is dat een pagina die u zeker eens moet bezoeken. De serie van onze voorzitter Paul van der Sterren over de 1935 match tussen Aljechin en Euwe is een must voor elke schaakliefhebber.

Wij hopen u in het denksportcentrum, danwel op onze livestream te mogen begroeten op 9 februari! Tot slot een woord van dank aan Govert Pellikaan die de organisatie van deze avond op zich heeft genomen.

2 Reacties

 1. Avatar
  anewerla 02 februari 2024

  Toch nog even volgende vraag betreffend de Qualifiers tienkamp gewonnen door Arthur Pijpers:

  Waarom is daarover helemaal niets op de website van Tata Steel Chess terug te vinden, b.v. bij Side Events ?

  Als me iemand dit svp. zou kunnen uitleggen.

  • Avatar
   Wijnand Engelkes 03 februari 2024

   Ga naar tatasteelchess.com, klik rechtsboven op “Live” en kies “Live Games Qualifiers”.  Bij “Results” zie je de stand en bij “Games” kun je de gespeelde partijen per ronde bekijken.

   Een snelle weg naar het downloaden van alle partijen in die groep is via theweekinchess.com, klik op “Recent PGN” en kies de Top Tienkamp.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.