Solide zege Venlo 1

KNSB klasse 2D, ronde 6 op 3 februari 2024:  Arnhemse Schaak Academie 1 – Venlo 1.

Met een solide zege op de Arnhemse Schaakacademie 1 nestelt Venlo 1 zich stevig in de subtop.

Venlo 1 boekte in en tegen de Arnhemse Schaakacademie een ruime 2,5 – 5,5 overwinning zonder een nederlaag te hoeven incasseren. Nou lag een zege voor Venlo in de lijn der verwachting omdat Arnhem niet in de sterkste opstelling kon aantreden en het ratingverschil op veel borden mede daardoor groot was. Toch ging het allemaal niet zo soepel voor Venlo als de score doet vermoeden. De echte vorm is er nog steeds niet en als een opponent dan stevig de tanden erin zet heb je hem nog niet zomaar even afgeschud. Over en weer werden kansen om zeep geholpen, waardoor diverse spelers meer kregen dan ze eigenlijk verdienden.

 

Lees het hele verslag met partijfragmenten op de site van de Venlose Schaakvereniging.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.