NJSK 2024, dag 2: Nu al een koploper

Omdat in de Jeugd A in de eerste ronde op slechts vier van de zeven borden een beslissing was gevallen, waren er in die groep vandaag twee topborden. Ook daar hielden beslissend en onbeslist elkaar in evenwicht waardoor er in de persoon van Roger Labruyere nu al sprake is van een ongedeelde koploper: hij won van de Oekraïnse Anastasiia Khatniuk. Landgenote van de laatste – de veel jongere en zeer talentvolle Sofiia Moskalets – wist ratingfavoriet Leandro Slagboom redelijk eenvoudig op remise te houden. Hoe dat in zijn werk ging in een partij die vreemd genoeg de meeste spanning kende voordat er ook maar één zet was gespeeld, is te lezen in dit verslag. De voortekenen lijken nu al te wijzen op een spannend titelgevecht tussen Leandro, Roger en Sofiia.

In het eerste neventoernooi van dit NJSK – het open NOSBO rapidkampioenschap –  ging Apeldoorner Thomas Beerdsen er in het hol van de leeuw met de hoofdprijs vandoor. Machteld van Foreest mocht zich laten kronen tot NOSBO rapidkampioen. Voor meer verslagen zie de toernooisite.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.