NJSK 2024, dag 4: Over de helft

Het basisorganisatietrio van het NJSK blonk vandaag (door verschillende oorzaken) gedurende het grootste deel van de dag uit door hun voltallige afwezigheid! Ondanks dat marcheerde het toernooi normaal verder. Of ze zijn overbodig, of ze hebben misschien toch iets goed gedaan. Zeker is dat de vele medewerkers en vrijwilligers hun taken naar behoren vervullen.

Allereerst mogen wel eens arbiters André en Angelique van der Graaf worden genoemd die gedurende zeven dagen (waarvan enkele zeer lange) onvermoeibaar het gehele reilen en zeilen rondom de NK-deelnemers voor hun verantwoording nemen. In de speelzaal zijn ze een bekende verschijning, maar nauwelijks voor de velen die van afstand het toernooi volgen. Voor live commentator Nick Maatman geldt precies het omgekeerde: bijna een hele middag lang is hij in beeld bij het thuisfront, maar op de locatie zelf blijft hij in zijn afgeschermde kleine hok praktisch onzichtbaar.

In de bovenzaal brachten Dries Koster, Vincent Valens en arbiter Wim van Beersum het side-event Jeugdtweedaagse tot een goed einde. Jeroen Bosch van de KNSB, tot slot, gaf in de kantineruimte een druk bezochte presentatie:

Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om wat er op de NK-borden gebeurd. In vogelvlucht:

In groep A zijn het plotseling drie andere dan de aanvankelijk genoemde namen die brutaalweg naast favoriet Leandro Slagboom een gedeelde eerste plaats hebben ingenomen: Alan Bakija, Take Snijders en Jelle Smid.

Arnold Rhys en Kobe Smeets hebben in groep B afstand genomen van de rest, zij nemen het morgen tegen elkaar op.

In de sterk bezette groep C, die een enorme brede top kent, is het aantal namen voor een topklassering te groot om op te noemen. Wie zal (of zullen) de tweede dubbelrondige dag van morgen het best doorstaan?

Fleur Westerhof en Bregje Roebers – beiden zonder puntverlies – hebben daarentegen juist een voorschot genomen op de titel in respectievelijk de meiden A&B en meiden C. Maar Parijs is natuurlijk nog ver.

Alle uitslagen en standen zijn te vinden op de Resultatenpagina.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.