NJSK 2024, dag 5: De langste dag

Voor de C jeugd begon de dag om 9 uur voor hun ochtendzitting. De dag eindigde met een flitsend snelschaaktoernooi in de avond. Een C-speler was daarmee vandaag 13 uur in de weer met 11 schaakpartijen.

Tussendoor gebeurde ook het nodige:

Schaakorganisator in ruste Johan Zwanepol opende met een ferme klap (zo hoort dat!) de gong voor de middagronde. Hij had daar net even de tijd voor want het viel mooi in de pauze van het 55+ Goud Leven toernooi.

Met nog twee dagen te gaan loopt de spanning ongekend op. Een grove schatting leert dat misschien wel twintig spelers nog een reële kans maken op een nationale titel. In de A-jeugd zien we vier spelers aan kop, met drie op het vinkentouw. Ook bij de C-Jeugd vier lijstaanvoerders. Kobe Smeets heeft zich in de B-jeugd licht losgemaakt van de rest. In de groep van de AB meiden weer drie spelers aan de leiding. Die van de C-meiden gaat dan wel in de richting van een winnaar: Bregje Roebers is na vandaag de enige op dit toernooi met een 100% score.

1 Reactie

  1. Avatar
    renzoverwer 09 mei 2024

    Leuk om te zien dat Zwanepol nog actief is (ja, in ruste actief); vroeg me laatst met een schaker af hoe het met hem was.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.