UIT OPTEKENINGEN 13

De tweede helft van de zeventiger jaren brachten onder andere enkele partijtjes met toen jeugdige, aanstormende spelers. Zo was er een snelle pot met Erich Karstan, die ook nu nog trouw de Messemaker kleuren verdedigt in Gouda.

Gouda, 10 maart 1975

A. de Jong – E. Karstan

NRSG Wilhelm Steinitz – Messemaker 1847

Promotieklasse RSB

Een tweede jeugdig slachtoffer was Luchtmeijer van Krimpen a/d IJssel.

Krimpen a/d/ IJssel, 6 oktober 1975

A.P. Luchtmeijer – A. de Jong

Krimpen a/d IJssel – NRSG Wilhelm Steinitz

Promotieklasse RSB

Intussen waren er weer selectiewedstrijden gestart met als doel het aanwijzen van een ploeg van 6 man, die de Hollandse afvaardiging moest opleveren voor het volgende Europees PTT kampioenschap , dat in 1977 gepland was in Doetinchem, in eigen land.

Er werden 2 groepen geformeerd, waaruit elk de nummers 1,2 en 3 een plaats zouden verwerven in het team. Ondanks lichamelijk minder in conditie zijn (door overwerktheid, ja,.dat komt echt voor!, was ik een aantal maanden buitenspel gezet). In januari van 1977 moest ik ondanks die handicap spelen in Nijkerk. Hoewel ik na elke zet naar buiten moest om lucht te happen en om een beetje te kalmeren, kwam ik gewonnen te staan tegen mijn oude kompaan Smit. Maar ik stelde remise voor omdat ik echt niet verder kon door oververmoeidheid. Onder vrienden moet zoiets dan ook kunnen! In diezelfde maanden haalde ik in die selectie toch voldoende punten om me te plaatsen. Een aardige partij was voor die gelegenheid zeker ook:

Arnhem, februari ‘77

M.J. van Eden – A. de Jong

Voor het afreizen naar Doetinchem nog een bewijsje hoe simpel schaken toch is!

Rotterdam, 14 maart 1977

A. de Jong – H. Schaeben

NRSG Wilhelm Steinitz – Groenoord

Promotieklasse RSB

Alle fragmenten en partijen hieronder op een rijtje:

(wordt vervolgd)

De vorige afleveringen treft u hieronder aan:

Uit optekeningen 1

Uit optekeningen 2

Uit optekeningen 3

Uit optekeningen 4

Uit optekeningen 5

Uit optekeningen 6

Uit optekeningen 7

Uit optekeningen 8

Uit optekeningen 9

Uit optekeningen 10

Uit optekeningen 11

Uit optekeningen 12

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.