En Passant 1 hakt Soest in de pan

Zaterdag speelde EP1 de zesde ronde van de competitie. Het werd 6-2 tegen Soest.

Voorafgaand aan de wedstrijd ontving Hans Böhm een cadeau van Gert Reichardt: een stuk hart met daarop de tekst ‘Ridder Hans gefeliciteerd’, ter ere van zijn onderscheiding voor zijn verdienste voor de schaaksport. Alle spelers en toeschouwers konden meegenieten! De wedstrijd werd met 6-2 gewonnen, een terechte uitslag. Wellicht had Tea Lanchava een halfje meer verdiend, die in gewonnen stelling in de fout ging en genoegen moest nemen met puntendeling.

Richard Vedder was toen al klaar, opnieuw als eerste. Deze keer aan bord acht trof hij in Keving Rijpert een eenvoudige prooi. Met 5,5 uit 6 is Richard de topscorer van het team.

Bruno Carlier kreeg bord zes en boekte na twee ongelukkige nederlagen weer een zege. Hij liet in het middenspel zijn kracht zien en overspeelde zijn tegenstander. Manuel Bosboom had ’s ochtends nog een collect call nodig om in Bunschoten te komen, maar won daarna in een sterke partij van Reynir Helgason. Het verrassende Pg5 bleek ijzersterk.

Dick de Graaf bracht het winnende punt binnen tegen Rene Molenaar. Deze keer had hij geen tijdnood nodig, maar leverde een strakke winstpartij af.

Deze keer ging het niet goed met Genna Sosonko. Hij trof in Eric de Haan een degelijke tegenstander die met dame en toren op de zevende rij kwam kijken. Genna verloor twee pionnen en kon later opgeven. "De Haan is de enige die verstand heeft van schaken, in tegenstelling tot de anderen, dat zijn koffiehuisschakers", volgens Genna.Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.