Jan Timman in B-groep Tata

Het duel Wageningen VLG Advocaten – SOPSWEPS’29 heeft deze week een mooi vervolg gekregen. Jeroen van den Berg, de toernooidirecteur van het Tata Steel Chess Tournament, heeft met Jan Timman overeenstemming bereikt over Timmans deelname aan de B-groep van het schaaktoernooi. Dat betekent dat Timman in januari dus weer in Wijk aan Zee te bewonderen valt.

Van den Berg en Timman stonden na afloop van de KNSB match gezellig te keuvelen aan de bar van de Wageningse Vredehorst. Beide heren hadden hun partij gewonnen en Van den Berg was extra blij verrast door de winst van zijn mede-Soppers. Blijkbaar is aan de bar het ei gelegd voor de deelname van Timman aan Tata. Deze week volgde nader contact en gisteravond kon Timman zijn deelname meedelen aan zijn Wageningse schaakvrienden. Die waren blij verrast door het nieuws, want het maakt hun traditionele bezoeken aan Wijk aan Zee weer extra leuk.

Jan Timman nam zaterdag een kijkje bij de overwinning van Jeroen van den Berg op Kees Stap. Het leidde tot een vruchtbaar gesprek. (foto: gp)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.