Een simultaan in Uitgeest (?) rond 1938.

Lezer Gerrit Prakken stuurde ons deze foto op. Hij is waarschijnlijk vlak voor de oorlog genomen. Een van de spelers was toen lid van Uitgeester Schaakvereniging Lasker. Hij vermoedt dat de simultaangever Jacques Davidson is, maar weet het niet zeker. Weet iemand van de lezers de simultaangever wel met zekerheid te herkennen?

3 Comments

 1. Avatar
  Co Buysman september 03, 2014

  Gerrit,

  In de Alkmaarsche Courant van 29 september 1934 staat een berichtje over een simultaanwedstrijd met de uit Amsterdam afkomstige Davidson op donderdag 27 september. Hij neemt het ‘s avonds in hotel De Ooievaar in Uitgeest op tegen zeventien tegenstanders. Dat klopt met de foto. Volgens de krant wint de simultaangever negen partijen, speelt tweemaal remise en verliest vijf keer. Dat zijn echter zestien resultaten.

 2. Avatar
  gprakken september 08, 2014

  Mijn schoonvader had ook al het artikeltje uit de Alkmaarsche Courant gevonden, Maarrr …op de foto staat in de achtergrond een ingelijste afbeelding van Princes Juliana en de latere Prins Bernard. (verloofd 8 september 1936, getrouwd 7 januari 1937). De foto kan dus niet van 1934 zijn, helaas.Het kan zijn dat Jacques Davidson later in de jaren ’30 opnieuw in Uitgeest simultaan gespeeld heeft en dat hij de simultaangever op de foto is. Mijn schoonvader heeft zich suf gegoogled, maar geen afbeelding van Jacques Davidson kunnen vinden. Zo blijft ongewis dat de simultaangever wel of niet Davidson is. Wie kent of heeft een afbeelding van Davidson uit de jaren ’30? Of wie herkent de simultaangever nr.16 die toch een opvallend postuur heeft?

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.