Kunstzinnige editie Huub van Dongen Memorial prooi voor Manuel Bosboom

Zaterdag 25 juni organiseerde Dubbelschaak ’97 uit Boxtel de lustrumeditie van het Huub van Dongen Memorial toernooi. Het is wederom een geslaagde editie geworden met ongeveer 50 deelnemers en een gevarieerd programma. Want zoals altijd is er op dit toernooi veel meer te beleven dan alleen het spelen van 7 rapidpotjes schaak.

Zo had het toernooi dit jaar als thema “kunst”. De deelnemers kregen tussen het schaken door de gelegenheid quiz vragen over kunst te beantwoorden. Een van de vragen was bijvoorbeeld deze: Wat is de 6de zet van Napoleon in onderstaande partij?


De winnaar van deze kunstquiz is overigens Dubbelschaker Hans Heijstek geworden, die slechts 2 foutjes maakte. Hij won hiermee een mooie fles Van Gogh wijn.

Naast deze kunstquiz en het schaken werd het toernooi nog opgesierd door professioneel fotograaf cq designer, Sander Stekelenburg van Profiel Ontwerp. Sander maakte gedurende de dag vele mooie foto’s en werkte deze ter plaatse bij met behulp van digitale fotobewerking software. Op deze manier werd er dus tijdens het schaaktoernooi live kunst geproduceerd! Voorbeelden hiervan zijn in de galerij hieronder te vinden. Je kunt de foto’s gemakkelijk in groter formaat bekijken door erop te klikken en je kunt ze vervolgens zelfs delen op Facebook/Twitter etc. De foto’s zijn ook te vinden in een fotoalbum op de Facebook pagina van Dubbelschaak.

Bekijk de rest van het verslag, foto’s en eindstand op de website van Dubbelschaak.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.