KC tegen Nakamura en MVL in PRO Chess League

Onder de naam Amsterdam Mosquitoes doet Kennemer Combinatie mee aan de PRO Chess League. Deze nieuwe wereldwijde teamcompetitie is gelanceerd door chess.com.

Met een prijzenfonds van $50.000 is de eerste editie direct het hoogst gedoteerde online schaakevent ooit. 48 teams uit 5 continenten doen mee aan de competitie. Naast KC representeert ook Apeldoorn ons land. Onder de opgegeven spelers zijn vele wereldtoppers. Met Carlsen, Caruana, So en Vachier-Lagrave staan zelfs 4 spelers uit de mondiale top-5 op de deelnemerslijst.

 

Een team vol wereldsterren is echter niet voldoende om mee te doen om de prijzen. De gemiddelde rating van de vier opgestelde spelers mag namelijk niet boven de 2500 uitkomen.

Dit is een van de regels die het evenement interessant maken voor zowel spelers als toeschouwers. Een korte samenvatting van de opzet:

  • Vanaf 11 januari wordt wekelijks gespeeld met in totaal 12 rondes
  • Wedstrijden zijn 4 tegen 4 volgens het all-play-all principe, dus over 16 borden
  • Teams kunnen maximaal 10 spelers opgeven
  • Speeltempo is 15m+2s
  • De competitie begint met 7 voorrondes. De beste teams gaan door naar de play-offs.

Amsterdam Mosquitoes treedt aan met onder meer de grootmeesters Loek van Wely, Wouter Spoelman en David Klein. Zij mogen in de voorrondes vol aan de bak. De indeling paart de Mosquitoes onder meer aan de Marseille Migraines van Maxime Vachier-Lagrave en de Miami Champions van Hikaru Nakamura. Op de vijfde ronde en finales na zijn alle wedstrijden op woensdagen. De eerste ronde is 11 januari. De indeling voor de eerste zes voorrondes is bekendgemaakt. Hieronder het speelschema van de Mosquitoes.

Datum Tijdstip Tegenstander Hoogst geratede speler
11-jan 20:35 Stockholm Snowballs GM Georg Meier
18-jan 20:30 Apeldoorn Apes GM Roeland Pruijssers
25-jan 20:30 Marseille Migraines GM Maxime Vachier-Lagrave
1-feb 15:10 Odisha Express GM Igor Miladinovic
11-feb 17:05 Miami Champions GM Hikaru Nakamura
15-feb 20:35 Dublin Desperadoes GM Sebastien Maze

Alle wedstrijden zijn live te volgen via Chess.com. Geef je op voor Amsterdam Mosquitoes Fan Club om geen update te missen!

 

1 Reactie

  1. Avatar
    Jaap Amesz 08 januari 2017

    Wanneer het om zoveel poen gaat, vraag ik me af hoe er op fraude gecontroleerd wordt. Een boef is slim genoeg om niet elke zet de computer te volgen, maar alleen op het doorslaggevende moment.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.