Wim Andriessen overleden

Een grootheid in de Nederlandse schaakjournalistiek, Wim Andriessen, is op zondag 14 mei overleden.

 

Hij is vooral bekend als medeoprichter, in 1968, en hoofdredacteur van het roemruchte tijdschrift Schaakbulletin. Na vijftien jaar hief hij het blad op en begon hij het Engelstalige New in Chess, dat een toonaangevend tijdschrift in de wereld werd. Hij wist vele topschakers aan zijn uitgeverij te binden en gaf talloze boeken uit.

 

Andriessen schaakte zelf op hoofdklassesterkte en plaatste zich in 1971 voor het Nederlands kampioenschap. Na zijn pensionering als uitgever bleef hij als schaker actief bij De Waagtoren in zijn woonplaats Alkmaar, waar hij met liefde de sterkste jeugdspelers ondersteunde. Het bestuur van zijn club herinnert hem als een aimabel mens met een vlijmscherpe geest en een goed gevoel voor humor.

Later deze week volgt op Schaaksite een in memoriam.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.