Kasparov komt terug!

Het zat er toch wel aan te komen, want Kasparov komt terug! Hij zal voor het eerst sinds 2005 weer rated gaan spelen in het rapid en blitz toernooi in St. Louis. 

Eigenlijk is de oud-wereldkampioen nooit echt weggeweest, want de afgelopen jaren hield hij overal een flinke vinger in de pap. Kasparov verloor de strijd om Fide president te worden, stond aan de wieg van de Grand Chess Tour, is gasttrainer van de Amerikaanse jeugd en bleef uitgesproken over schaakzaken. Met live streams wordt Kasparov vaak gebeld en dan gaat hij tekeer. Het is de aard van het beestje Kasparov om de strijd aan te gaan. Zo ging het met zijn PCA tegenhanger van de Fide en met zijn politieke aspiraties. Fascinerend genoeg haalde Kasparov de laatste keer in St. Louis nog een unrated TPR van boven de 2800, terwijl hij soms op knullige wijze stukken weggaf.

Nu staat Kasparov bekend als harde werker. Zo hard, dat zowel bij Nakamura als Carlsen de training samenwerking is stuk gelopen. Die grote namen konden de baas niet aan. Wat nu wanneer Kasparov weer aan de bak gaat, scherper wordt en zijn paarden niet weggeeft? We gaan het meemaken! Lees hier wat Grischuk erover te zeggen heeft en lees hier meer details van de hand van Peter Doggers.

 

7 Comments

 1. Avatar
  Titos juli 13, 2017

  Heel benieuwd hoe hij het gaat doen. Wellicht ooit nog een klassieke match Carlsen – Kasparov?

 2. Avatar
  Jaap Amesz juli 13, 2017

  Mijn gok is dat er geen Carlsen-Kasparov match komt om de simpele reden dat Maurice Ashley dat al gevraagd heeft en Kasparov daar eerder over gezegd heeft:”that would be a massacre”. Dan is de vraag hoeveel poen er nodig is om de eerzucht van Kasparov te breken. 😉

 3. Avatar
  Titos juli 13, 2017

  En als hij nou een wild card krijgt voor het komende kandidatentoernooi en zich plaatst?

 4. Avatar
  Avdg juli 13, 2017

  Ik zie het voor de publiciteit nog wel gebeuren dat hij een wildcard zou krijgen.

  • Avatar
   Titos juli 13, 2017

   Dat is ook waar natuurlijk. Al zie ik wel dat z’n schorsing bijna is afgelopen… En de vraag is natuurlijk of een kandidatentoernooi onder ‘FIDE Meetings’ valt.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.