Klein herstel voor de titelhouders!

Het is bij het LCT nog niet eerder voor gekomen dat er in de tweede ronde een aantal (titelhouders) grootmeesters en meesters aan de midden borden hun tweede partij dienden te spelen (zie ook het dagverslag van de eerste ronde). De nieuwe kopman grootmeester Vyacheslav Ikonnikov kende niet zoveel problemen met de Noor Oystein Bovum Fossum (fraaie namen hebben die Scandinaviërs altijd), echter titelverdediger Roeland Pruijssers kwam dit keer niet verder dan een remise tegen de Bulgaarse FM Georgi Tomov. Dat geeft al aan dat dit toernooi beschikt over vele talentvolle schakers; en vele daarvan in nog jonge leeftijd.

 

Net buiten de live borden zagen we de talentvolle Hing Ting Lai  tegen de verrassing uit de openingsronde (de 14-jarige Hongaar Tamas Gunes Ongut) ook niet verder komen dan een remise. We konden op de live borden ook nog lange tijd genieten van het spel van de Duitser (foto rechts) Thore Perske. Hij won een toreneindspel op leerzame wijze van Marijn den Hartog. Even verder nog een opvallende remise met groot ratingverschil van Thomas Kools en de winst van de Turkse WFM Sila Caglar!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.