Regerend Open kampioen van Nederland onderuit..

De wet van Murphy: ” “Anything that can go wrong, will go wrong”, dat zal ongeveer de gedachtegang geweest zijn van een aantal titelhouders in de top van de A-groep.
Op bijgaande foto bij de eerste zet van het toernooi door hoofdsponsor Roel Piket (Adhoc & Solide) kon de nummer één op rating, grootmeester Chanda Sandipan, nog wel lachen, maar dat lachen zou hem gaande zijn partij tegen het jonge Hongaarse schaaktalent (13 jaar) Tamas Gunes Ongut (foto rechts Maaijveld) opeens vergaan. Een start voor hem dus met direct al een inhaalrace. Een live-bord verder zat Erik Oosterom naar hartenlust een torenoffer te plegen tegen grootmeester Sundar Shyam, maar de GM uit India ontsnapte nog met een remise. Iets verder zagen we de IM Stefan Kuipers met een puntdeling ontsnappen tegen Willem Hensbergen. Opnieuw een deelnemer die daarmee een flink ratingverschil overbruggen zou. Ook één van de Leidse troeven, IM Fred Slingerland kwam niet verder dan remise tegen het 12-jarige meisje (inmiddels al een WFM) Sila Caglar (Turkije). Ook titelverdediger Roeland Pruijssers moest technisch een loper eindspel winnen van de 18-jarige Franse WFM Cecile Haussernot. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.