Jeugdig elan in de top van het veld..

Anders dan andere jaren zien we in Leiden enorm veel talentvolle jeugdspelers achter de borden! Het is dan ook een fantastisch deelnemersveld met veel titelhouders uit vele landen. Dus die FIDE-norm is nu wat makkelijker te maken, maar dan moet je wel scoren natuurlijk. De GM-norm voor de lokale favoriet Arthur Pijpers (LSG) is na twee achtereenvolgende remises nog ver weg.

Aan kop zijn er nu nog vier spelers met de maximale drie punten: Friso Nijboer, Liam Vrolijk, Merijn van Delft en Max Warmerdam. Het punt van Nijboer liet wat lang op zich wachten (bijna zes speeluren), maar er werd uiteindelijk door Yong Hoon de Rover in onduidelijke stand opgegeven.

Maar een zet daarvoor gaven de meekijkende siliconen uit een Amerikaanse vallei al een mat aan voor Nijboer, dus toch een terecht vol punt. Merijn van Delft voegde zich eveneens in de kopgroep door grootmeester Alexei Gavrilov het nakijken te geven (foto). Nummer één op rating Chanda Sandipan is op de weg terug (2 uit 3). Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.