‘Mannen spelen echt om te winnen. Dat doe ik ook’..

Op dit moment – zo’n beetje halverwege het toernooi – dan moet wel het kaf van het koren zijn gescheiden, zou je verwachten. Nou .. niets van dat alles. De 13-jarige Sila Caglar verslaat ‘gewoon’ al offerend titelverdediger Roeland Pruijssers! Hoezo grootmeester?! ‘Mannen spelen echt om te winnen. Dat doe ik ook’, vertelde ze gisteren tegen de LD journaliste. Sowieso een slechte dag voor het grootmeestergilde. Slava Ikonnikov bereikte niet zoveel tegen Peter Ypma (remise met bijna twee kale Koningen). Chanda Sandipan kreeg leuk vechtschaak op het bord en zette Henk-Jan Visser in de tijdnoodfase pardoes mat. Alexei Gavrilov ontsnapte met remise tegen Thore Perske en IM Stefan Kuipers versloeg grootmeester Sundar Shyam op gedecideerde wijze. Op het Nederlandse topbord versloeg
Merijn van Delft grootmeester Friso Nijboer, die vermoedelijk in de tijdnoodfase van het pad raakte. Drie GM’s op de plaatsen 20, 21 en 22 op het moment. Van Delft en Vrolijk op 4 uit 4! Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.