Explicatie, veel strijd en een tropische rustdag…

Vlak voor de rustdag van woensdag 19 juli werd er nog veel strijd geleverd op dinsdagavond in de vijfde ronde. Een ronde die vaak al heel bepalend is voor de eindscore van een speler. Plus één of plus twee en je hebt een goed toernooi. Maar eerst nog even met een goed gevoel de rustdag ingaan. Nou, dat ging bij sommige spelers best wel goed. In de hoofdgroep al een snelle remise (14 zetten) tussen de koplopers Merijn van Delft en Liam Vrolijk. In Leiden Chess hebben we sinds dit jaar de bepaling in de regels dat er niet voor de dertiende zet remise mag worden overeengekomen. Dit is naar aanleiding van de korte slotpartij van vorig jaar in de B-poule. En 13 is ons geluksgetal vandaar die dertien zetten. Zo simpel kan het zijn.

Stefan Kuipers heeft dan eindelijk de 13-jarige Sila Caglar een halt toegeroepen. De eerste nul voor de Europese meisjeskampioene kwam vermoedelijk niet zo hard aan, want we zagen haar naar hartenlust analyseren. Chanda Sandipan corrigeerde opnieuw zijn score met een vol punt en is weer boven in de groep te zien. Grootmeesters Vyacheslav Ikonnikov en Friso Nijboer tegen de ‘Leidse muur’ Fred Slingerland bereikten niet zoveel en moesten in remises berusten. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.