Enorme vechtlust in slotweekeinde

In de zevende ronde maakt men zich op voor een eindsprint naar de toernooiwinst en/of de geldprijzen in het toernooi. Zo waren er hele fraaie gevechten te zien op de live borden, maar eveneens in de zaal. Het is net alsof iedereen nog even een spectaculaire partij eruit wil persen. We hebben immers een New In Chess boekenpakketje als spektakelprijs in het toernooi. BTW op zaterdag is er ook een NIC boekenstand in het denksportcentrum aanwezig. Altijd handig als u bij het kijken van de partijen nog wat ideeën opdoet en die wat nader wilt bekijken in specifieke boeken met het thema. Voor de prijs hoef je het vaak niet te laten.

Gevechten op leven en dood van onder meer Merijn van Delft tegen Sundar Shyam met als resultaat de eerste nul voor koploper Merijn. Bij Arthur Pijpers gebeurde iets vreemds. Nadat de stelling was vervlakt bood Ikonnikov remise aan met een zet als e4+ en de meekijkende computers (Chessdom) schoten direct van 1.18 naar 2.94 in Arthur’s voordeel. Hij had nog even langer moeten nadenken over dat remiseoffer, zo lijkt het. Maar goed op dit niveau is het ook zo dat die computerprogramma’s niet zo ver kijken. Of je moet een lidmaatschap van die website hebben, vertelde men mij. Hoor ik later dat die partij na g4 als was geëindigd! De arbiter drukte met een koning op dit veld voor de remisemelding op de live borden. Sjonge zit ik voor niets naar die partijen te staren.. hahaha. Fraaie collega’s heb ik. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.