Reisgids voor Schaakliefhebbers

Rob Spaans heeft een Reisgids voor Schaakliefhebbers samengesteld en hij nodigt jullie uit om een reis langs ons schaakcultureel erfgoed te maken.

In zijn gids heeft hij meer dan honderd plaatsen beschreven met veel foto’s waar het schaakspel en de cultuurhistorie samenkomen en daar waar mogelijk met een achtergrondverhaal erbij. Het was een project van jaren waar velen hem met raad en daad hebben bijgestaan. Zijn boek telt meer dan 300 pagina’s.

De een wil een verre Europese reis maken en de ander een korte reis in eigen land. De gids voorziet in beide en brengt jullie langs schaakdorpen, kerken, musea, begraafplaatsen, kastelen, horeca, plaatsen in de open lucht en nog veel meer.

Rob nodigt jullie uit correcties en aanvullingen te sturen die dan worden gepubliceerd op zijn Facebookpagina Reisgids voor Schaakliefhebbers of op zijn website www.scacchis.nl Zijn mailadres is robspaans64@gmail.com

Tegen wie speelt Rob Spaans hier en waar was dit?

Rob Spaans is naast schaakliefhebber ook secretaris van de Motiefgroep Schaken. Deze groep brengt periodiek De Schaakkoerier uit met veel interessante onderwerpen gelardeerd met veel afbeeldingen. Dit blad is een echt collectors item voor de liefhebber. Naast het blad  heeft de Motiefgroep ook een website met veel informatie.

Met andere ogen…

In deze nieuwe serie, die medio maart start, wordt er ook aandacht besteed aan de Reisgids voor Schaakliefhebbers, aan de binnengekomen reacties en aan nieuwe ontdekkingen. Daarnaast wordt er vanaf de maand april iedere maand een Reisgids voor Schaakliefhebbers verloot door de stichting Het SchaaKKasteeL. Nadere informatie volgt nog.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.