Korte biografie Mark Haast

Op Schaaksite treft u vanaf 10 april op dinsdag wekelijks een boekrecensie aan. De eerste rubriek is van Mark Haast die al eerder voor deze boekrubriek had geschreven. We stellen hem graag nader aan u voor. Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

Mark Haast in actie (foto Frans Peeters)

 

Mijn naam is Mark Haast en ik woon in Tilburg. Rond mijn zesde verjaardag heb ik schaken geleerd van mijn vader en nu, zo’n twintig jaar later, ben ik nog steeds een liefhebber van het spel. Ik ben net als mijn broers Rob en Koen en mijn zusje Anne begonnen bij de Dongense Schaakclub, in het dorp waar ik ben opgegroeid. Na een tiental leerzame jaren in Dongen heb ik de overstap gemaakt naar De Stukkenjagers uit Tilburg om mijn ambities waar te kunnen maken in de landelijke Eerste Klasse. Een aantal jaar na deze overstap ben ik verhuisd naar de textielstad om Fiscaal Recht te studeren. Dit betekent echter niet dat ik Dongen vaarwel heb gezegd. Ik ben namelijk meerdere keren per week in het Dongense zwembad te vinden om een (waterpolo)balletje te gooien. Verder ben ik sinds een tijdje lid van een andere Tilburgse schaakvereniging, SG KiNG, waar ik met veel plezier een avondje ga snelschaken. Hoewel ik minder schaaktoernooien speel dan vroeger, vind ik het wel leuk om de grote toernooien via internet te volgen. Daarnaast lees ik graag schaakboeken om mijn kennis van het spelletje te verbreden.

Naschrift redactie: Mark is tegenwoordig lid van LSG in de Meesterklasse en hij bekleedt een bestuursfunctie bij SG KiNG. Mede door drukke werkzaamheden heeft hij besloten om geen boeken meer te recenseren. De redactie Schaaksite bedankt hem voor bewezen diensten!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.