Korte biografie Jordy Schouten

Op Schaaksite treft u vanaf 10 april op dinsdag wekelijks een boekrecensie aan. Een van de recensenten is Jordy Schouten. We stellen hem graag nader aan u voor. Hieronder een door hem zelf geschreven korte biografie.

 

(Foto Harry Gielen)

Hallo allemaal, mijn naam is Jordy Schouten. Vanuit thuis kon er niemand schaken, maar ik had het geluk dat de ex-vriend van mijn zus mij op 6 jarige leeftijd het spelletje heeft aangeleerd. Niet veel later begon ik dan ook met schaken in Hoeven bij de plaatselijke SV de Schaakhoeve. Hier ben ik altijd goed begeleid en heb ik meerdere jeugdtoernooien gespeeld. Op mijn 12e was ik hier echter uitgegroeid en heb ik de overstap gemaakt naar SV De Pion uit Roosendaal. Hier heb ik mijn ontwikkeling verder ingezet. Ik ben netjes onderaan begonnen in het 6e team en heb vervolgens alle teams gehad op het 5e na en speel momenteel in het 1e team. Op mijn 20e ben ik naar Tilburg verhuisd waar ik toentertijd nog Bedrijfseconomie studeerde aan de universiteit. Daar maakte ik kennis met de gezellige schaaksfeer in Tilburg en ben ik ook  vrij snel in het bestuur van SG KiNG toegetreden. De laatste tijd probeer ik mijn kennis van het schaakspel te verbreden door zowel meer boeken te bestuderen als meer toernooien te spelen. Ik zal jullie dan ook proberen te voorzien van goede recensies over mogelijke interessante boeken voor jullie zelf.

Naschrift redactie: MJordy bekleedt (net als Mark Haast) een bestuursfunctie bij SG KiNG. Mede door drukke werkzaamheden heeft hij besloten om geen boeken meer te recenseren. De redactie Schaaksite bedankt hem voor bewezen diensten!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.